Nyuszi imádóknak ajánlva:

Hozzávalók
40 dkg liszt
1 tk cukor
2,5 dkg élesztő
2 tk só
20 dkg tejföl
60 ml víz
4 dkg Rama
1 db tojás
1.A Ramát, a tejfölt és a vizet egy kis lábaskában összemelegítjük, de nem főzzük. Langyosan belekeverjük a többi hozzávalóval együtt a dagasztógépbe. Az élesztőt fellehet futtatni is, én nem szoktam. Sima dagasztóprogramon szép fényes, lágy tésztát dagasztunk. A liszt mennyisége tejföl függő. Én 20%-os tejfölt használtam. Ha lágy nagyon a tészta akkor lisztezni kell, ha sűrű, akkor egy kis folyadékot, vizet kell hozzáadni.
2.Duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk és 16 egyenlő részre osztjuk. Kb 6 dkg-os pici cipócskákat formálunk, mintha zsemlét gömbölyítenénk, csak oválisabbra hagyjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és konyhai, vagy bármilyen ollóval kis füleket vágunk. Ezután a szemeket rakhatjuk ki, pl.: szemes borsból.
3.Tojással lekenjük és még pihentetjük kicsit, amíg a sütő felmelegszik. Forró sütőben addig sütjük, amíg szép barna színű nem lesz.
A recept forrása: sütigyár.hu
Kellemes sütögetést! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése