A csipkebogyó az egyik legjobb c vitamin forrás, mely ilyenkor nagy számban elérhető, akár kertünkből, akár az erdőkből, akár egy utcai árustól.
C vitamin mellett tartalmaz még B1, B2, P, K vitamint, nikotinsavat, cseranyagot, cukrot, szerves savakat, nyomokban illóolajat, zsírosolajat, vasat, és magnéziumot.
Könnyű dolgunk van, a nyuszik szívesen fogyasztják! Mielőtt adnánk nekik pár szemet, vágjuk félbe a bogyót, és kaparjuk ki egy késsel a magokat, így csak a vitamindús terméshús marad.
A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Megelőzésként segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése