Házikedvencként tartott nyuszikról, nyusziknak való játékokról, finomságokról, tartásukkal kapcsolatos kérdésekről, nekik való
kiegészítőkről minden nyuszikedvelőnek!
Az oldal egy ideje nem frissül, de van bőven néznivaló az eddigi bejegyzések között!

2013. október 4.

Nyuszis pogácsa



Nyuszi imádóknak ajánlva:



Hozzávalók

40 dkg liszt
1 tk cukor
2,5 dkg élesztő
2 tk só
20 dkg tejföl
60 ml víz
4 dkg Rama
1 db tojás







Elkészítés

1.A Ramát, a tejfölt és a vizet egy kis lábaskában összemelegítjük, de nem főzzük. Langyosan belekeverjük a többi hozzávalóval együtt a dagasztógépbe. Az élesztőt fellehet futtatni is, én nem szoktam. Sima dagasztóprogramon szép fényes, lágy tésztát dagasztunk. A liszt mennyisége tejföl függő. Én 20%-os tejfölt használtam. Ha lágy nagyon a tészta akkor lisztezni kell, ha sűrű, akkor egy kis folyadékot, vizet kell hozzáadni.

2.Duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk és 16 egyenlő részre osztjuk. Kb 6 dkg-os pici cipócskákat formálunk, mintha zsemlét gömbölyítenénk, csak oválisabbra hagyjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és konyhai, vagy bármilyen ollóval kis füleket vágunk. Ezután a szemeket rakhatjuk ki, pl.: szemes borsból.

3.Tojással lekenjük és még pihentetjük kicsit, amíg a sütő felmelegszik. Forró sütőben addig sütjük, amíg szép barna színű nem lesz.


A recept forrása: sütigyár.hu

Kellemes sütögetést! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése